Bananmuffins med kryddersmak

En av barnas favoritter her i huset. Disse tåler godt å stå noen dager, de blir bare bedre og bedre. Oppskriften er opprinnelig fra Sif Orellana. Jeg har redusert sukkemengden noe, uten at det gikk utover smaken. Denne oppskriften er genial når du har noen bananer som ble glemt og litt rømme- eller creme fraicherester.


Til 12 stk trenger du;

3-4 godt modne bananer
1 dl rømme, creme fraiche eller yoghurt naturell
100 gr brunt sukker
100 gr sukker
125 gr smør
250 gr hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts allehånde

Slik gjør du; 

Sett ovnen på 180 grader.

Bland bananer og egg godt. Har du en foodprocessor, funker det eller så bruker du en gaffel. Ha i rømme og brunt sukker.
Rør sukkeret med smøret til du har en luftig blanding.
Ha bananblandingen oppi smørsukkerblandinhen og rør til det er godt blandet. Tilsett mel, bakepulver og krydder og bland forsiktig.

Bak kakene i en muffinsform med 12 rom i 20-25 min.
La de avkjøle i formen og nyyyt!

Kommentarer