Her kommer en middagsrett som etterhvert har blitt en favoritt hos oss. Det startet med at jeg hadde noe sopp som burde brukes og jeg har et ønske om å kaste minst mulig mat. Da var det bare å svinge seg rundt å finne oppskrifter hvor soppen min kunne brukes. Jeg endte på Stroganof, og etter noen justeringer har dette blitt familieoppskriften.
Til 6 porsjoner trenger du
Stroganof
800 gr grytekjøtt av okse
3,5 dl vann
3 gulrøtter
1 gul løk
200 gr champignon
200 gr bacon i biter
5 ss tomatpuré
1 kjøttbuljongterning/fondcup okse
3-4 dl creme fraiche
2-3 ts paprikakrydder
Salt og pepper etter smak
Ev 3-4 ss brun jevning
Start med å kutte gulrot i skiver, løk i grove biter og soppen i fire.
Brun kjøttet med salt og pepper i ei panne med høye kanter, ha på vann og la det putre til kjøttet er mørt. (Selv bruker jeg en trykkoker for microovn og har mørt kjøtt på 20-25 minutter. Da har du vannet i sammen med kjøttet.)
Ha kjøttet ut av panna og la det hvile.
Ha bacon i panna og la det frese noen minutter, ha i grønnsakene og la det steke til løken er blank. Ha i tomatpure, vann, buljong/fond og kjøttet.
La det koke opp før du har i creme fraiche.
Krydre med paprikakrydder, salt og pepper etter smak.
Synes du sausen er litt tynn kan du nå jevne den ut, jeg brukte brun jevning fra Maizena.
Potetstappe
1 kg poteter
2-3 dl matfløte
Smør
Salt og pepper
Kok poteter UTEN salt i vannet. (Da unngår du seig stappe.)
Mos med en stapper, ha i fløte og smør til du har fin konsistens og god smørsmak. Krydre med salt og pepper.
Håper det smaker!

Kommentarer
Legg inn en kommentar