Biff Stroganof med hjemmelaget potetmos

Her kommer en middagsrett som etterhvert har blitt en favoritt hos oss. Det startet med at jeg hadde noe sopp som burde brukes og jeg har et ønske om å kaste minst mulig mat. Da var det bare å svinge seg rundt å finne oppskrifter hvor soppen min kunne brukes. Jeg endte på Stroganof, og etter noen justeringer har dette blitt familieoppskriften.



Til 6 porsjoner trenger du

Stroganof

800 gr grytekjøtt av okse
3,5 dl vann
3 gulrøtter
1 gul løk
200 gr champignon
200 gr bacon i biter
5 ss tomatpuré
1 kjøttbuljongterning/fondcup okse
3-4 dl creme fraiche
2-3 ts paprikakrydder
Salt og pepper etter smak
Ev 3-4 ss brun jevning

Start med å kutte gulrot i skiver, løk i grove biter og soppen i fire.
Brun kjøttet med salt og pepper i ei panne med høye kanter, ha på vann og la det putre til kjøttet er mørt. (Selv bruker jeg en trykkoker for microovn og har mørt kjøtt på 20-25 minutter. Da har du vannet i sammen med kjøttet.)
Ha kjøttet ut av panna og la det hvile.
Ha bacon i panna og la det frese noen minutter, ha i grønnsakene og la det steke til løken er blank. Ha i tomatpure, vann, buljong/fond og kjøttet.
La det koke opp før du har i creme fraiche.
Krydre med paprikakrydder, salt og pepper etter smak.
Synes du sausen er litt tynn kan du nå jevne den ut, jeg brukte brun jevning fra Maizena.

Potetstappe

1 kg poteter
2-3 dl matfløte
Smør
Salt og pepper

Kok poteter UTEN salt i vannet. (Da unngår du seig stappe.)
Mos med en stapper, ha i fløte og smør til du har fin konsistens og god smørsmak. Krydre med salt og pepper.

Håper det smaker!

Kommentarer